Limiettijden

Elk kalenderjaar kan een zwemmer limiettijden behalen die als prestatietijden kunnen erkend worden. Voor de zwemfed zijn dit de A-limieten en voor de KBZB zijn dit Haaien.

VOORSCHRIFTEN A-LIMIETEN
•De beste absolute tijd, gezwommen in een 25m of 50m bad, is bepalend voor de A-limiet.
•Een zwemmer die de A-limieten voor zijn leeftijd op een bepaalde afstand en stijl zwemt, behoudt de A-limiet tot het einde van het kalenderjaar.
•Een zwemmer die op 01 januari als absolute besttijd (gezwommen tijdens het vorige kalenderjaar) voor een bepaalde afstand en stijl, een tijd heeft onder de A-limiet van zijn nieuw leeftijdsjaar, behoudt deze A-limiet tot het einde van het jaar.
•De limiettijden zijn per leeftijdsjaar vastgelegd. Voor zwemmers van 19 jaar en ouder gelden de limieten van de 19-jarigen. De gezwommen A-limieten blijven voor 19 jaar en ouders gedurende 2 jaar tellen.
•Zwemmers van 11 tot en met 14 jaar krijgen voor het behalen van hun eerste A-limiet van het jaar een gadget.
•Het realiseren van de A-limiet geeft een zwemmer startrecht op wedstrijden voorbehouden voor zwemmers met A-limieten, en dit voor de nummers waarvoor de limiet behaald werd.
•Een zwemmer die een A-limiet behaald heeft vóór de inschrijfdatum van een B-wedstrijd mag enkel ingeschreven worden op de nummers waarvoor hij geen A-limiet heeft.
•Een zwemmer die een A-limiet behaald heeft na de inschrijfdatum van een B-wedstrijd mag aan die nummers waarop de A-limiet na inschrijfdatum werd behaald nog wel deelnemen.

VOORSCHRIFTEN HAAIEN
Deze limieten worden bepaald door de KBZB.

ADMINISTRATIE
•Het bijhouden en registreren van de A-limieten gebeurt door de zwemfed aan de hand van de officiële resultaten op Swimrankings.
•A-tijden, gezwommen op wedstrijden waarvan de organisator, wegens nalatigheid,  de uitslag niet doorstuurt komen dus niet in aanmerking voor erkenning als A-limiet.

DOWNLOADS 2022
•Lijst verwerkte wedstrijdresultaten.
•Gezwommen A-limieten 2022.
•Jonge haaien KBZB.
•A-limieten 2022 50m bad.
•A-limieten 2022 25m bad.
•A-limieten Haaien 2022.